Ruen, Fransa "Makaron cenneti" |
Baştan belirteyim, herhangi bir iddiam yok, sadece bu konuda pek çok insandan daha çok meraklı olmanın getirdiği bir farkındalık olabilir. Sadece yollarda olmak gezmek bana yetmiyor, sürekli değişen seyahat trendlerini ve medyayı yakından takip ediyorum. Kütüphanemde kitap sayısını iki yüz kadar tahmin ettiğim ve konusu şaraplardan gurme gezilere, dünya mutfaklarından şeflerin tariflerine kadar değişen bir koleksiyonum var. İngilizce ağırlıklı olmak üzere, Almanca ve Türkçe kitaplardan oluşuyor. Fransızca öğrenmeye yeni başladığım için artık dünyanın en mükemmel mutfağını oluşturan Fransız şeflerin eserlerini orjinal dilinde okumayı hayal ediyorum. Gerçekleşir mi emin değilim, ama ilkönce hayal etmek gerekiyor, bu da öyle bir şey işte...
Senelerdir okumaktan zevk aldığım dergiler şimdi artık internet ortamında... ama benim için sayfaları çevirmek, kağıt kokusunu almak başka bir keyif, gazeteleri masaya yayıp, bir yandan okuyarak kahvaltı yapanlardanım hala, zaten yeteri kadar sanal dünyada dolaşıyoruz, bari gazetemizin üzerinde mürekkep olsun...
Unutmadan, sevgili eşimin deneyimleri ve yönlendirmeleri de benim için çok değerli bir artı oluyor her zaman... En kötü yollarda ve havalarda bile beni kırmayarak bazen uzun saatler boyunca çamurlu, karlı hatta tehlikeli yollarda araba kullanmaktan kaçınmayan, yorulmayan ve surat asmayan bir eş olduğu için ona teşekkür ediyorum.
Gurme gözüyle bölümünde neler yer alacak? Tek bir şehrin, bölgenin ya da ülkenin ekseninde yeme-içme mekanları, gurme mekanları (şarküteri, pastane gibi), özgün yemekler ve hikayeleri, az da olsa bazı orijinal tarifler, tarihi pastaneler, tarihi kafeler... Şehir ve kasaba pazarları... Gurme mabetleri... En lezzetlinin izinde, en iyisini yapanın peşinde...
Umarım bu sayfalarda heyecanımı ve merakımı sizlerle uzun süre paylaşabilirim,
İlk yazıda görüşmek üzere,
DenizMontreal
bildiğim en iyi tiramisu "Pasticceria Pompi, Roma" |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder